5 trendkleuren voor op je muur in 2023

Dit artikel is speciaal voor alle interieurliefhebbers die zo nu en dan graag wat aan hun interieur veranderen. Kunnen de muren in jouw huis wel een nieuw kleurtje gebruiken? Laten we eens kijken naar de meest trendy verfkleuren die dit jaar helemaal in zijn. Of je nu van plan bent om een volledige make-over te geven aan je huis of gewoon wat frisse accenten wilt toevoegen, deze vijf trendkleuren zullen je zeker inspireren.

1. Botanisch Groen

In 2023 draait alles om de verbinding met de natuur. En wat is een betere manier om dat in je interieur te brengen dan met botanisch groen op de muur? Denk aan rijke tinten zoals olijfgroen, smaragdgroen en saliegroen. Deze kleuren brengen een kalmerende en verfrissende sfeer in je woonruimte. Of je nu een complete groene muur wilt schilderen of gewoon accenten in deze tinten wilt toevoegen, botanisch groen is absoluut een winnaar.

2. Zonnig Geel

Wil je wat zonneschijn in huis halen? Dan is zonnig geel dé kleur voor jou! Deze heldere en levendige tint straalt optimisme en energie uit. Of je het nu gebruikt als hoofdkleur in een kamer of als accent op meubels en accessoires, zonnig geel voegt een speelse en vrolijke vibe toe aan je interieur.

3. Warm Terracotta

Terracotta is terug van weggeweest en hoe! Deze warme aardetint brengt een vleugje elegantie en tijdloosheid met zich mee. Denk aan tinten die variëren van zacht oranje tot diep roestbruin. Een accentmuur in terracotta of meubelstukken in deze kleur kunnen je interieur direct transformeren tot een gezellige en uitnodigende ruimte.

4. Hemelsblauw

Als je verlangt naar een oase van rust in je huis, is hemelsblauw dé kleur voor jou. Deze koele en kalmerende tint roept een gevoel van sereniteit op, vergelijkbaar met een strakblauwe luchte op een zomerse dag. Gebruik deze kleur op muren, gordijnen of decoratieve items om een gevoel van ruimte en ontspanning te creëren.

5. Hedendaags Grijs: 

Grijs is altijd een populaire keuze geweest vanwege zijn veelzijdigheid, en dat geldt ook voor 2023. Dit jaar draait het om hedendaags grijs – een mix van verschillende grijstinten die diepte en textuur toevoegen aan je interieur. Van zachte asgrijs tot diep antraciet, deze kleur past bij elke stijl, van industrieel tot Scandinavisch.

Trek die verfkwast uit de kast en geef je huis een trendy update waar je nog jaren van kunt genieten. Happy painting! 🎨🏠