Stewardess bij KLM worden? Dit moet je weten

Droom je al sinds je een klein meisje bent van het worden van stewardess bij KLM? Of ben je na het zien van talloze TikToks en Instagram Stories van KLM-stewardessen nieuwsgierig geworden? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het worden van stewardess – ook wel cabin attendant – bij KLM.

Over KLM

KLM Royal Dutch Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland en staat bekend om haar goede service en wereldwijde bereik. Als stewardess bij KLM heb je de mogelijkheid om te werken in een dynamische en internationale omgeving, waarbij je reizigers van over de hele wereld assisteert tijdens hun vlucht. Hier is wat je moet weten als je stewardess wilt worden bij KLM.

Bekende stewards & stewardessen op TikTok en Instagram

Misschien ben je wel via een steward of stewardess op social media terecht gekomen bij dit artikel. Bekende Nederlandse stewards & stewardessen die delen over hun carrière als cabin attendant bij KLM zijn:

Vereisten en kwalificaties

Om stewardess te worden bij KLM, zijn er bepaalde vereisten en kwalificaties waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je minimaal 18 jaar oud zijn en een middelbareschooldiploma of een gelijkwaardige kwalificatie hebben behaald. Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is essentieel, omdat je met passagiers van over de hele wereld zult communiceren.

Daarnaast moet je een klantgerichte instelling hebben en in staat zijn om effectief te communiceren, zelfs in stressvolle situaties. Als stewardess ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en het comfort van de passagiers aan boord, dus het is belangrijk dat je attent en zorgzaam bent.

Opleiding en training

Als je aan de vereisten voldoet en wordt geselecteerd om stewardess te worden bij KLM, zul je deelnemen aan een intensieve opleiding en training. De opleiding omvat onderwerpen zoals veiligheidsprocedures, EHBO, servicevaardigheden, passagiersassistentie en crisisbeheersing. Je leert ook hoe je kunt omgaan met verschillende culturen en situaties aan boord.

De training vindt plaats op het KLM Trainingscentrum, waar je zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden zult ontwikkelen. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat en ben je klaar om aan boord te gaan en je carrière als stewardess bij KLM te beginnen.

Werkschema en voordelen

Als stewardess bij KLM werk je volgens een rooster dat zowel dag- als nachtdiensten kan omvatten. Het kan ook weekenden en feestdagen omvatten, omdat de luchtvaartindustrie 24/7 actief is. Het werkschema kan variëren afhankelijk van de route en het type vlucht waarop je bent ingedeeld.

Een carrière als stewardess bij KLM biedt verschillende voordelen. Je hebt de mogelijkheid om nieuwe plaatsen te ontdekken en andere culturen te ervaren, omdat je naar verschillende bestemmingen over de hele wereld reist. Daarnaast biedt KLM uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een competitief salaris, vergoedingen voor overnachtingen en maaltijden tijdens je vluchten, ziektekostenverzekering en pensioenregeling.

Carrièremogelijkheden en groei

Stewardess zijn bij KLM kan het begin zijn van een veelbelovende carrière in de luchtvaartindustrie. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je doorgroeien naar functies zoals senior stewardess, purser of zelfs managementposities. KLM moedigt interne mobiliteit aan en biedt mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en training.

Meer weten? Op de website van KLM ontdek je alles over een carrière als cabin attendant bij KLM.