Een heerlijk self-care avondje: 6 tips

Als zelfstandig ondernemer die ook nog eens dol is op sociale contacten, sporten én voldoende slaap, kan het leven nog weleens overweldigend aanvoelen. Self-care is voor mij dan ook enorm belangrijk! Tijdens zo’n avondje laad ik helemaal op en beschik ik weer over voldoende energie voor een nieuwe werkweek.

In dit artikel deel ik 6 tips voor een heerlijk self-care avondje. Doe er je voordeel mee en… geniet!

Plan een self-care momentje in in je agenda

Of je nu – net als ik – zelfstandig ondernemer bent, een baan in loondienst hebt of nog studeert, je kent het vast wel: je agenda raakt al snel overvol. En zo’n self-care momentje is dan het eerste wat erbij inschiet. Mijn eerste tip is dan ook: plan een self-care momentje in je agenda en maak het net zo belangrijk als andere afspraken. 

Zelf plan ik één keer per maand op de laatste vrijdagavond van de maand een self-care momentje in. Die zet ik met grote letters in mijn agenda en is echt heilig. Belt een vriendin of ik die avond kan afspreken? Dan zeg ik nee. 

Creëer de juiste sfeer

Het is belangrijk om een ​​ontspannende sfeer te creëren voor jouw self-care avondje. Kies bijvoorbeeld voor fijne verlichting, heerlijk ruikende geurkaarsen en ontspannende muziek.  Dim de lichten en steek wat kaarsen aan om de ruimte te transformeren tot een ontspannende omgeving.

Neem een bad of douche

Een warm bad of douche kan wonderen doen om de geest en het lichaam te ontspannen. Voeg wat badschuim toe aan het water (mijn tip: Rituals badschuim!) om de ultieme self care ervaring te creëren. Het is ook een goed moment om een ​​goede scrub te gebruiken om je huid te verzorgen en heerlijk zacht te maken.

Gebruik een gezichtsmasker

Een gezichtsmasker is een geweldige manier om je gezichtshuid te verzorgen en te ontspannen. En ook zoiets waar je bijna nooit tijd voor maakt. Doe dit daarom juist wél lekker tijdens je self cara vondje. Kies een masker dat past bij jouw huidtype en ontspan terwijl het masker zijn werk doet. Een koud kompres of schijfjes komkommer op de ogen kan ook helpen om wallen te verminderen en ontspanning te bevorderen.

Trakteer jezelf op lekker eten

Maak iets lekkers om te eten of bestel je favoriete maaltijd. Trakteer jezelf op een heerlijke maaltijd en neem de tijd om te genieten van elke hap. Het kan ook leuk zijn om een speciaal drankje te maken om de ervaring compleet te maken.

Lees een goed boek of kijk een film

Neem de tijd om een ​​boek te lezen of een film te kijken die je altijd al hebt willen zien. Dit kan een geweldige manier zijn om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Als alternatief kan je ook een tijdschrift lezen of een dagboek bijhouden om je gedachten te ordenen.