5 romantische serietips op Netflix

Series kijken: wie is er niet dol op? Mijn favoriete genre is toch wel ‘romantiek’. Kijk ik lekker in m’n eentje (mijn vriend hoef ik hier niet voor te vragen, haha!) of met vriendinnen. Kun je nog wel een goede serietip gebruiken voor een romantische serie op Netflix?

Bij deze mijn 5 romantische serietips!

1. Virgin River

“Virgin River” is een prachtige romantische dramaserie die zich afspeelt in een schilderachtig stadje in Californië. Melinda “Mel” Monroe, een verpleegkundige en vroedvrouw, verhuist naar Virgin River om een nieuwe start te maken. Ze ontdekt al snel dat het leven in dit kleine stadje vol verrassingen zit, waaronder een onverwachte romance. Deze serie combineert hartverscheurende momenten met hoop en warmte, en houdt je gegarandeerd aan het scherm gekluisterd.

2. Emily in Paris

Als je op zoek bent naar een luchtige en charmante romantische komedie, is “Emily in Paris” een geweldige keuze. De serie volgt het leven van Emily Cooper, een jonge Amerikaanse die naar Parijs verhuist voor haar droombaan. Terwijl ze haar weg probeert te vinden in de Franse cultuur en het hectische stadsleven, ontdekt ze ook de ups en downs van liefde en romantiek. Met prachtige locaties, mode en een vleugje humor is deze serie perfect voor een ontspannen kijkervaring.

3. Outlander

“Outlander” is een unieke mix van romantiek, geschiedenis en avontuur. De serie draait om Claire Randall, een verpleegster uit de jaren 40 die door mysterieuze omstandigheden terug in de tijd wordt geworpen naar het Schotland van 1743. Daar wordt ze verliefd op de knappe Schotse krijger Jamie Fraser. Samen beleven ze een episch liefdesverhaal dat de tijd en verschillende werelden overstijgt. Met prachtige landschappen, meeslepende intriges en hartverscheurende momenten is “Outlander” een absolute aanrader voor liefhebbers van historische romantiek.

4. The Crown

Hoewel “The Crown” in eerste instantie bekendstaat als een historisch drama over het Britse koningshuis, bevat de serie ook een fascinerend en ontroerend romantisch aspect. Het volgt het leven van koningin Elizabeth II en haar complexe relatie met prins Philip. Van hun vroege jaren tot de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd als koninklijk paar, “The Crown” biedt een diepgaand inzicht in hun liefdesverhaal temidden van politieke intriges en verantwoordelijkheden. Deze serie is perfect voor liefhebbers van historisch romantisch drama.

5. You

Als je van romantiek houdt met een duistere twist, dan is “You” een intrigerende keuze. De serie volgt Joe Goldberg, een charmante maar gevaarlijke man die geobsedeerd raakt door vrouwen waar hij verliefd op wordt. De serie werpt een licht op de donkere kant van liefde en verkent thema’s zoals obsessie en grensoverschrijdend gedrag. Hoewel het geen traditionele romantiek is, houdt “You” je gegarandeerd op het puntje van je stoel met zijn onvoorspelbare plotwendingen en complexe personages.

Wat is jouw favoriete romantische serie?