5x heerlijke feelgood romans voor de zomervakantie

De zomervakantie staat voor de deur! Of je deze zomer nu naar een tropisch oord vertrekt of lekker relaxt vanuit je tuin: een leuk boek om te lezen is altijd fijn, toch? In dit artikel deel ik 5 leuke, romantische feel good boeken. Ideaal om bij weg te dromen vanaf je strandbedje, tuinstoel of hangmat!

Eindelijk mezelf

1. Matt Cain – Eindelijk Mezelf

In juni verscheen het tweede boek “Eindelijk mezelf” van de  Engelse schrijver Matt Cain. Een heerlijke feelgoodroman over hoofdpersoon Ted Ainsworth. Ook wel eens leuk: een man als hoofdpersoon in een romantisch feelgood boek!

Ted lijkt een prima leven te hebben: hij is al bijna twintig jaar getrouwd en heeft een baan in het familiebedrijf (een ijswinkel). Maar dan komt hij erachter dat hij eigenlijk nooit in het familiebedrijf heeft willen werken (en hilarisch genoeg niet eens van ijs houdt). En verlaat zijn man hem ook nog eens. Dé kans om na te denken over wat Ted eigenlijk zelf wil met zijn leven. Zijn droom? Een nieuwe carrière opbouwen en eindelijk te worden wie hij is!

Nieuwsgierig? Lees hier alvast een fragment!

2. Beth O’Leary – De Roadtrip

De Roadtrip is het nieuwste boek van de Engelse schrijfster Beth O’Leary. Het boek gaat over Addie en haar zus Deb die voorbereid zijn op een roadtrip van het zuiden van Engeland (waar ze wonen) naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.
Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Marcus, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.
Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Kom naar Italie

3. Nicky Pellegrino – Kom naar Italië

Ben ik de enige die niet genoeg kan krijgen van boeken waarin de hoofdpersoon zijn of haar leven compleet omgooit en emigreert naar een ander land? 

“P.S. Kom naar Italië” is het nieuwste boek van de succesvolle Engelse schrijver Nicky Pellegrino. Ze heeft al talloze goedverkochte feelgoodromans op haar naam staan, die zich veelal afspelen in Italië.

Wanneer de Nieuw-Zeelandse Belle haar gelukkige leven uit elkaar ziet vallen, vindt ze dankzij een onlinepraatgroep begrip en steun bij de Italiaanse Enrico. Hun vriendschap wordt een belangrijk onderdeel van haar leven. Dus als Enrico haar een bericht stuurt en afsluit met ‘P.S. Kom naar Italië!’, besluit ze dat een nieuw avontuur misschien nét is wat ze nodig heeft.

Aangekomen bij Enrico’s palazzo in het prachtige Puglia, is het duidelijk dat hun levens totaal verschillend zijn. Maar ondanks zijn rijkdom en zijn chaotische maar hechte familie, begint ze te beseffen dat Enrico haar misschien net zo hard nodig heeft als zij hem…

4. Jenny Colgan – Zomer in de kleine bakkerij

Het boek “Zomer in de kleine bakkerij” is het tweede boek in de “Kleine Bakkerij” reeks van Jenny Colgan. De gehele reeks – en eigenlijk alle boeken van Jenny Colgan – zijn echt een aanrader voor als je houdt van romantische feelgoodboeken die zich in sprookjesachtige omgevingen afspelen.

De “Kleine Bakkerij” serie gaat over Polly die een bakkerij runt in het havenstadje Mount Polbearne. 

Polly is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven geniet ze van haar leven.

Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

5. Jill Mansell – Het zonnetje in huis

Jill Mansell is misschien wel mijn favoriete, zomerse schrijfster. Ik heb bijna al haar boeken gelezen en bijna allemaal vanaf een strandbedje op een tropische bestemming.

Het boek “Het zonnetje in huis” is het nieuwste boek van Jill Mansell en kwam uit in mei 2023.

Jill Mansell, daar word je vrolijk van! Wanneer Lou de aantrekkelijke oudere broer van haar vriend Sammy tegenkomt, krijgt ze het meteen warm. Hij ziet haar alleen niet staan, toch? In een prachtige uitvoering met kleurig bedrukte zijkanten.

Het zonnetje in huis van Jill Mansell zit vol verrassingen. Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Ik hoop dat je wat aan mijn boekentips hebt! Wat is jouw favoriete genre om te lezen in de zomer?