Een capsule wardrobe voor Plus Size Vrouwen samenstellen

Ken jij het concept capsule wardrobe al? Daarmee stel je voor elk seizoen een garderobe samen met een klein aantal kledingstukken die allemaal met elkaar te combineren zijn. Geen stress in de ochtend dus én ook nog eens beter voor het milieu. In dit artikel deel ik handige tips over het samenstellen van een zogenaamde capsule wardrobe voor vrouwen met een maatje meer. Ontdek hier hoe jij een stijlvolle plus size garderobe samenstelt met tijdloze items die eindeloos te combineren zijn met elkaar.

Stap 1: Spit je kledingkast door

Voordat je actief begint te shoppen, neem eerst de tijd om je huidige kledingkast grondig te bekijken. Haal alle kledingstukken tevoorschijn en beoordeel welke je regelmatig draagt, welke niet goed passen of niet meer bij je stijl passen. Maak verschillende stapels voor items die je wilt behouden, doneren of verkopen.

Stap 2: Identificeer je kledingstijl

Denk na over je persoonlijke stijlvoorkeuren en identificeer je kledingstijl. Houd je meer van casual, boho, klassiek of minimalistisch? Deze inzichten helpen bij het selecteren van de kledingstukken voor je plus size capsule wardrobe.

Stap 3: Definieer je kleurenpalet

Kies een kleurenpalet dat past bij je persoonlijke smaak en stijl én dat je gemakkelijk kunt combineren. Kies voor neutrale basiskleuren, zoals zwart, wit, grijs, navy of bruin, en voeg enkele accentkleuren toe om je outfits op te fleuren.

Stap 4: Selecteer tijdloze basisstukken

Begin met het selecteren van tijdloze basisstukken die de basis vormen van je capsule wardrobe. Denk aan een goed passende jeans, een witte blouse, een mooie plus size blazer, een little black dress, een comfortabele trui en een veelzijdige jas. Kies voor kwaliteitsvolle stukken die lang meegaan.

Stap 5: Voeg seizoensgebonden items toe

Voeg seizoensgebonden kledingstukken toe aan je capsule wardrobe, zoals jurken met korte mouwen, rokken, lichte tops of warmere kleding voor koudere maanden. Zorg ervoor dat deze items goed samengaan met je basisstukken en passen binnen je kleurenpalet.

Stap 6: Kies mooie accessoires 

Vergeet niet om accessoires op te nemen in je capsulegarderobe. Accessoires zoals sjaals, hoeden, riemen, sieraden en handtassen kunnen je outfits een persoonlijk tintje geven en ze nét iets specialer maken.

Stap 7: Mix en match

Het mooie van een capsule wardrobe is dat je met een beperkt aantal kledingstukken eindeloos veel combinaties kunt maken. Voor plus size vrouwen biedt een capsule wardrobe talloze voordelen, zoals een efficiëntere en meer georganiseerde kledingkast en gemak bij het mixen en matchen van outfits.

Hopelijk hebben deze tips je geholpen bij het samenstellen van de perfecte plus size vrouwelijke garderobe!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Je m’appelle.