Al weken moet ik aan mijn zusjes vragen of ik hun nagellak remover mag lenen. Afgelopen week was ik het zat, dus ik kocht zelf een remover. Ik dacht ik doe eens gek, ik probeer de sponge nagellak remover.
De sponge remover is eigenlijk gewoon een potje met daarin een spons. In het midden van de spons zit een gat. Daarin “roer” je je vinger. De nagellak remover zit in het potje. In het begin was ik hier vrij sceptisch over. Ik vroeg me af hoe dit zou werken. Ik heb het nu al drie keer gebruikt, dus ik heb er al een vrij goed beeld over kunnen vormen.
Ik ben fan van liquid sand nagellakjes. Als ik de remover zou gaan testen, zou dit het best zijn als ik het met een liquid sand lakje zou doen, omdat ik die het meest draag. Vaak is het ook nog zo dat dit soort lakjes, of andere lakjes met structuur, er niet erg makkelijk af te halen zijn. Glitters blijven meestal nog achter of het is te stroef en je hele watje gaat pluizen.
Ik had nog de sparkle sand lak van Essence op. Na een avond feesten was er niet heel veel meer van over. Tijd om er dus af te halen!
Dus daar ging ik dan. Voor ik het de eerste keer ging testen, heb ik voor de zekerheid het potje een keer omgedraaid. Op die manier voorkom je dat de bovenkant “droog” is. Ik deed het potje open en stopte mijn vingers een voor een in het potje. Met mijn vingers draai en friemel ik een beetje, zodat het sponsje alle nagellak kan verwijderen.
Hieronder voor en na.
Wat me meteen opviel bij het gebruiken was dat het vrij snel werkte. Je vinger wordt namelijk doordrenkt met nagellak remover. Wel heb ik daar mijn vraagtekens bij. Gaat de remover op die manier juist niet heel snel op? Is dat wel zo goed voor je huid? Ik merkte dat ik na gebruik wel echt even mijn nagelriemen en vingers moest insmeren met Nivea, om droge vingers te voorkomen.
De remover doet daarentegen wel gewoon wat het moet doen. Je nagellak is er snel vanaf. Alleen bij de randjes is het lastig om alles te verwijderen. De spons is niet heel stevig, dus je kunt niet echt druk zetten op je nagel, om zo de laatste glitters en resten te verwijderen. Wat ik gedaan heb: nadat ik mijn vinger uit het potje haal, pak ik snel een wattenschijfje en ga er mee over mijn nagel. Op mijn nagel zit dan nog een beetje remover en met het watje kan ik de restjes langs de randen eraf halen. Heb ik nog een beetje nodig, dan stop ik niet weer mijn vinger erin, maar druk ik één keer zachtjes met het watje op de spons. Het wattenschijfje neemt een klein beetje remover op en daarmee kan ik precies alles weghalen wat er nog niet af is.
Ik heb de remover ook getest met normale nagellak en daar was het helemaal geen probleem. In één keer was alles eraf.
Om even terug te komen op het wattenschijfje.. Toen ik daarmee licht op de spons drukte, gaf de spons een lichte kleur af. Op mijn nagels en vingers zie ik er (nog) niks van, maar misschien dat dat na heel veel gebruiken wel het geval is. Dit is wel iets om in de gaten te houden. Bij het verwijderen van je roze nagellak, wil je geen groene vingers terug. Om maar even een voorbeeld te geven.
Conclusie
De remover is prima. Niet heel duur, een handige en snelle manier en bevat geen aceton. De spons methode is alleen wat lastig langs de randjes. Die pakken niet zo goed. Of het een zuinige methode is, weet ik niet. Ik gebruik alsnog een wattenschijfje erbij. Ik denk daarom dat het meer een luxeproduct is. Een normale remover is ook gewoon prima namelijk. Wel ben ik sneller klaar, wat ook zeker niet onbelangrijk is.
De Essence Sponge Nail Polish Remover kocht ik bij de Kruidvat, maar is als ik me niet vergis ook bij de Trekpleister te koop. Per potje van 75 ml betaal je €2,99.
Was jij al bekend met deze nagellak remover?
Lots of love,
Justine
Wauw had niet verwacht dat het zo goed ging werken ik ben overdonderd :)
Ja, dat is zeker fijn aan die spons methode, het gaat er sneller af! Hm, misschien dat ik die ook eens ga proberen. Wel eerst even deze opmaken :)
Klinkt als een handig product en nu hoef je de mijne niet telkens te gebruiken haha
Handig zeg, ik gebruik zelf ook graag dit soort dingen!