Het is alweer een tijd geleden dat ik bij de Action mijn receptenmap kocht. In het begin deed ik er niet zoveel mee, maar ik heb er pas en hele boel nieuwe recepten in gedaan. Zo heb ik er een aantal uitgeschreven, maar ook gewoon een aantal recepten geprint. Sommige heb ik wat opgefleurd met washi tape. Omdat het altijd leuk is om over food te praten, geef ik vandaag een mini update en een recept weg!
Allereerst wil ik even zeggen hoe leuk ik het tegenwoordig vind om te koken. 2 jaar geleden vond ik het niks en dat was grotendeels doordat ik er ook echt niets van bakte. Letterlijk.. Om eens een voorbeeld te noemen: ik werd een keer ziek doordat ik de pasta + saus niet goed gekookt had.
Toen ik elke week ging koken met Jelko, merkte ik dat ik er steeds beter in werd. Inschatten van hoeveelheden, uit het niets een recept bedenken, zomaar ingrediënten pakken waarvan je denkt dat ze samen een goede combo zijn en natuurlijk het koken zelf. Het afgelopen jaar kook ik steeds vaker, zomaar, en ook als we bezoek hebben vraagt mama regelmatig mijn hulp en expertise. Zeker op het gebied van pasta, want daar ben ik gek op en ook het koken ervan is leuk!
Nu denk je misschien dat mijn receptenmap vol Italiaanse recepten staat, maar eigenlijk valt dat reuze mee. Mijn favo pasta’s moet ik nog een keer uitschrijven, maar voor nu heb ik een aantal andere recepten (vooral toetjes) in de map toegevoegd. En ook mijn favoriet van de laatste tijd: enchilada’s. Dit recept wil ik vandaag ook met jullie delen, omdat het zoooo lekker is. Het is een recept dat ik van internet heb, maar naar eigen smaak heb aangepast. En eerlijk is eerlijk, nu is ie nog véél lekkerder!
Enchilada’s met kip en room
Wat heb je nodig?
- 2 kipfilets
- 1 rode ui
- 150 gram Boursin
- 2 à 3 eetlepels melk
- 125 ml crème fraîche
- 4 à 5 eetlepels kookroom
- Knoflookpoeder of verse knoflook
- Een pak tortilla wraps
- Geraspte kaas (minstens 1 zakje!)
- Zout en peper
Eventueel 2 avocado’s, een uitje, zout, peper en crème fraîche om guacamole mee te maken.
Hoe ga je te werk?
- Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de kip. Zodra het water kookt, voeg je de kip toe en kook je deze voor ongeveer 10 minuten. Haal na ongeveer 10 minuten de kip uit het water, snijd deze door en kijk of de kip gaar is. Je kookt de kip tot deze helemaal gaar is.
- Ondertussen meng je de roomkaas met de melk. Snijd vervolgens 1 ui in kleine stukjes en meng deze door de roomkaas en melk.
- Meng in een ander bakje de crème fraîche met de kookroom, knoflook(poeder) en een snufje zout en peper.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Als de kip gaar is, pluk je deze in kleine stukjes met een vork. (denk hierbij aan bijvoorbeeld de stukjes kip die ook in kippensoep zit, snap je wat ik bedoel?)
- Meng de kip door het roomkaas mengsel.
- Schep ongeveer 2 à 3 eetlepels van het kipmengsel per wrap en rol deze op.
- Leg de gevulde wraps naast elkaar in een ovenschaal, prik er met en vork of satéprikker een aantal gaatjes in en schep vervolgens het crème fraîche mengsel over de wraps. Strooi er geraspte kaas overheen en dan kan de schaal in de oven.
- De enchilada’s gaan voor ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven. De kaas moet goud bruin en licht knapperig zijn!
- Serveer de enchilada’s met nog een beetje guacamole en smullen maar!
Beloof me dat je dit gaat maken, want echt waar, dit is zo lekker! Het is misschien niet het meest gezonde gerecht, maar het vult super goed en moeilijk is het niet. Tot nu toe heb ik ook alleen maar positieve reacties gehad op dit recept en het maken ervan vond ik zelf ook erg leuk.
De map is trouwens nog steeds te koop bij Action, in allerlei verschillende printen en kleuren. De prijs weet ik zo niet meer, maar het is zeker de moeite waard!
Wat maak jij de laatste tijd het liefst klaar?
Lots of love,
Justine
Wat een super leuk idee zo’n receptenmap! De map zelf is ook erg leuk :) Wat ik het liefst klaar maak.. Goede vraag ;p Ik denk iets aziatisch. Ik ben dol op de aziatische keuken en zou het wel iedere dag kunnen eten <3
Leuk zo’n recepten mapje! Zelf heb ik ook een heleboel recepten thuis liggen, allemaal in een mapje maar dit is een stuk overzichtelijker.
Oh my, ik heb dit nog nooit gegeten maar het ziet er echt super lekker uit <3
Dat recept ziet er heerlijk uit!
Ziet er heerlijk uit!