Toen ik mijn eigen telefoonrekening nog niet zelf betaalde, hield ik me ook niet bezig met mijn abonnement. Ik heb altijd een abonnement gehad en als iemand wilde bellen maar geen beltegoed had: sure, use mine! Ik vond het nooit een probleem, maar mijn ouders natuurlijk wel. Ik heb vaak bij moeten leggen omdat ze vonden dat het too much was. Ik had een abonnement en daar moest ik volwassen mee omgaan.
Vandaag de dag geef ik ze daar gelijk ik. Sinds mijn 18e verjaardag moet ik mijn eigen telefoonrekening betalen en sinds toen ben ik ook veel bewuster met mijn bundels omgegaan. Ik heb een iPhone 5 en een abonnement met Spotify en verzekering. Best een flinke dus.
Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone en vaak zit daar een (internet) abonnement of bundel bij. Het leek me dus wel handig om een artikel te schrijven waarin ik een aantal tips deel over hoe je je rekeningen in bedwang kunt houden.
#1 Houd je minuten en data bij.
Veel providers bieden een dienst aan waarbij je jouw belgedrag in de gaten kunt houden. Vaak kan dat online en moet je jezelf eerst registreren, maar tegenwoordig zijn er ook providers die Apps aanbieden. Mijn tip is dan ook om deze te downloaden en in de gaten te houden. Zo kun je makkelijk zien hoeveel MB je nog over hebt en hoeveel sms/bel minuten. Zit je bijna aan je limiet? Dan weet je dat je even moet opletten tot het einde van de maand.
#2 Gebruik wifi in plaats van 3G.
Misschien heel logisch, maar niet iedereen is er zich van bewust dat je tegenwoordig bijna overal wifi hebt. Ik had zelfs laatst in de bus wifi! Als je al wifi in plaats van 3G gebruikt, zul je dat bundel in ieder geval minder snel overschrijden.
#3 Gebruik de huistelefoon.
Lekker ouderwets je vriendinnen bellen via de huistelefoon is ook nog eens hartstikke slim. Van huistelefoon naar huistelefoon bellen, is goedkoper en soms zelfs gratis! Bespaart jou weer wat minuten op je mobiel. :)
#4 Download alleen Apps als je thuis bent.
Onbewust heb ik een keer mijn Apps geüpdatet via de store. Ik had op dat moment echter geen goed bereik waardoor t updaten onwijs lang duurde. Later merkte ik nog een nadeel. Mijn databundel was al bijna op en ik had nog minstens 20 dagen te gaan. Nu spreek ik wel over 2 jaar geleden, toen internet zonder wifi nog trager was en je niet overal wifi had. Maar zelfs vandaag te dag kan het een handige tip zijn. Is het niet voor je abbo, danwel voor je batterij. Alle kleine beetjes helpen!
#5 Mobiele websites en bijlage downloaden.
Mobiele websites zijn er niet voor niets. Bezoek je veel websites via je telefoon, kies dan altijd de mobiele versie. Deze kan je telefoon sneller laden en hiermee bespaar je dus data. Iemand die vaak van huis is, leest z’n mail vaker op z’n telefoon. Ben er je bewust van dat je bijlage beter thuis kunt openen dan op je telefoon. Ook dit kost veel laden en dus veel data!
Als je toch op een spot bent waar wifi is, bel dan ook met wifi! Er zijn genoeg Apps waarmee je kunt bellen via internet. Denk aan FaceTime of Skype. Hiermee bespaar je onnodige belminuten.
#7 10 Seconden of een minuut?
Heel sonde vind ik dat altijd. Heb je iemand nodig, ben je binnen 30 seconden klaar en toch wordt er 1 minuut geteld. Natuurlijk is het niet overal zo, maar als dit voor jou geldt, let dan regelmatig tijdens het bellen op het aantal minuten dat je belt. Liever 4,59 seconden dan 5,03 seconden. Daarnaast zijn onnodige minuten natuurlijk ook sonde wanneer je al bijna aan je limiet zit.
Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om een hoge rekening tegen te gaan, maar dit zijn de tips die ik zelf gebruik en waar ik achter ben gekomen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.
Hebben jullie nog tips tegen een hoge telefoonrekening? Hoe houden jullie je minuten en data bij?
Lots of love,
Justine
Geef een antwoord