Een paar weken terug hield ik met mijn moeder een saladeweek. We probeerden 5 salades (maandag-vrijdag) en mijn favoriet beschrijf ik in een recept én ik deel wat salades inspiratie.
Ik heb maar van 4 dagen een foto, deze zie je hieronder.
Links boven: een salade met palmharten, artisjok, spekjes, avocado en komkommer. Rechts boven: een pastasalade met ei, spekjes, komkommer en mozzarella. Links onder: salade met vis – recept komt hierna! Rechts onder: salade met kip en druiven gebakken in een soort room, met veldsla en komkommer.
Recept: Salade met vis
Het is eigenlijk super easy, maar omdat ‘ie goed in de smaak viel, wil ik ‘m hier graag delen.
Allereerst neem je een bord en daarop leg je een flinke portie ijsbergsla. Voor de smaak doe ik er ook wat veldsla bij. Ik snijd een komkommer in stukjes en strooi ze over het bord. Dit doe ik hetzelfde met de avocado. Je neemt een blik tonijn, opent deze en laat ‘m uitlekken. Het hoeft niet helemaal droog. Met een vork neem je porties en ook deze doe je over de salade heen. Dan neem je plakken van de gerookte zalm en je verdeelt ze over de salade. Als dressing heb ik een yoghurt dressing gebruikt. Deze kun je zelf maken of kant en klaar gebruiken. Drizzle over de salade en het ziet er heerlijk uit!
We wilden eigenlijk ook garnaaltjes toevoegen, maar dat was zo last minute dat ze al op waren in de supermarkt. Helaas!
Ben benieuwd naar je verdere ideeën voor de volgende salade week jus
Ik eerst ook niet, maar het viel me reuze mee! Je moet het eens proberen, je kunt er alles in doen wat je lekker vindt!
Ziet er allemaal zo goddelijk lekker uit <3 love it!