Mijn persoonlijke lifeblog

  • Home
  • Over My Cup of Care
    • Over Justine
  • Categorieën
    • Personal
    • Lifestyle
    • Beauty
    • Fashion
    • Travel
  • The Bucketlist
  • Contact
    • Social media
    • Disclaimer & privacyverklaring
  • Gratis

Food: Milionairs shortbread (Beautylab)

23 november 2013 2 Reacties

 
Ik maakte de milionairs shortbread die op Beautylab staat. Ik deel het recept vandaag met jullie en ook hoe de mijne gelukt is. Benieuwd?

Vanaf het moment dat dit recept online kwam, wilde ik ‘m al maken. Ik kon er alleen steeds geen tijd voor vrijmaken. Gister was ik eerder uit van school dan ik dacht dus gelukkig had ik de hele middag. Mama had al voor mij de karamel gekookt dus dat scheelde ook weer tijd.  

Dit recept kost je wel veel tijd. Maak deze dus niet als je binnen een uur een gebak nodig hebt.
 
 
Ingrediënten
125 gram kristalsuiker (die ik op de foto vergeten ben)
350-400 gram margarine
2 pakken kokos biscuit (Zaanse kermis)
1 kleine reep witte chocolade
1 blik Friese Vlag gecondenseerde melk
2 grote repen chocolade (het liefst 300gram of meer)
 
Verder ook..
Een ovenschaal
Steelpan
Vijzel of als je die niet hebt kun je het ook met een handdoek en deegroller
Pollepel
Grote lepel (opscheplepel)
Schaaltjes
 
Hoe maak je het?
Allereerst kook je de gecondenseerde melk. Dit doe je in een pan gevuld met water. Het  blik zet je in het midden en moet niet boven het water uitsteken. Gedurende 3 uur kook je de melk. In die drie uur moet je het blik een aantal keer omdraaien. (Onder, boven, zij, gewoon een aantal keer draaien)
 
 
Daarna laat je het blik een tijdje afkoelen. Zelf heb ik de melk donderdagavond gekookt, ofja mama.. en de taart heb ik vrijdag pas gemaakt. Het blik laat je dicht!
 
Laag 1: de bodem
Met een vijzel vermaal je de koeken tot fijn poeder. Het moet een soort meel worden. Zelf betrapte ik me erop dat ik veel grote stukken in de bak gooide. Een trucje hiervoor is om je “meel” te zeven. De grote brokken kun je nog een keer vermalen.
 
 
Als je al je koeken vermalen hebt, smelt je 200-250 gram boter. Dit voeg je aan het poeder toe, roer je door en vervolgens doe je alles in je ovenschaal. Dit duw je plat met de achterkant van een grote lepel. Ik gebruikte hiervoor een opscheplepel.
 
Laag 2: de karamel
Je hebt het blik al klaar dus wat je nu moet doen is het vermengen tot een stropig goedje.
Smelt 125 gram boter in een steelpannetje en voeg daar dan 125gram kristalsuiker bij. Laat dit staan tot alles goed gesmolten is. Dan haal je het van het vuur tot je mengsel goed afgekoeld is.
 
 
Als je mengsel afgekoeld is (dit is belangrijk) dan kun je de karamel toevoegen. Gooi alles in de pan en roer goed door. Zet ‘m dan weer even op laag vuur en laat het goed indikken. De karamel wordt iets dikker en stroperiger. Dan is ‘ie goed.
 
Schenk de karamel over de bodem en verdeel alles tot de hele bodem bedekt is.
 
Laag 3: de chocolade
Ja.. die had ik dus te weinig dus gebruik in je eigen recept meer chocolade of een kleinere schaal.
Eerst smelt je de donkere chocolade. Origineel gebruik je puur, maar ik vind die niet lekker dus ik gebruik melkchocolade. Deze kun je au bain marie smelten of gewoon in de magnetron. Alles moet wel goed gesmolten zijn! Is je chocolade gesmolten, dan giet je deze over de karamellaag en verdeel deze goed.
 
 
Dan smelt je de witte chocolade. Deze is ter decoratie. Deze smelt je en drizzle je op je eigen manier over het geheel heen. Zelf merkte ik dat ik de verhoudingen niet helemaal goed had dus ik gaf het een beetje op. Ik drizzelde overal wat witte chocolade en probeerde er nog wat van te maken. Ik had wel iets te lang gewacht, want de melkchocolade was al aan het harden. Daardoor kon ik niet veel meer doen met de witte chocolade.
 
Vervolgens..
Laat de taart goed afkoelen en harden. Het best is een paar uur of gewoon een nachtje.
 
 
Tips!
-Gebruik een niet te grote schaal.
-Vet de schaal in van te voren
-Laat alles goed afkoelen aan het einde.
-Ik gebruikte stiekem normale boter want ik was de margarine vergeten. Met margarine gaat het wel wat makkelijker.
-Voor meer duidelijkheid kun je kijken op Beautylab
 
Dit gebak is heel machtig dus neem geen te grote stukken! Ik heb ‘m geproefd en hij is wel heeel erg lekker. De mijne is niet helemaal gelukt zoals ik zou willen, maar dat neem ik gewoon mee voor een volgende keer.
Heb je dit recept al eens gemaakt? Welk recept maak jij het liefst?
 
Lots of love,
Justine
 
Oorspronkelijk recept: beautylab
 
 

Dit vind je misschien ook leuk..

  • Food: Appel- en perenflapjesFood: Appel- en perenflapjes
  • Food: Brownie in de magnetronFood: Brownie in de magnetron
  • Food: Quick snackFood: Quick snack
  • Food: Gnocchi uit de ovenFood: Gnocchi uit de oven
  • Food: nacho’sFood: nacho’s
  • FruityliciousFruitylicious

Categorie: Niet gecategoriseerd Tags: food, gebak, koken, milionairs shortbread, my cup of care, recept, taart

Reacties

  1. emily zegt

    23 november 2013 om 17:04

    hij is erg lekker

    Beantwoorden
  2. Olga Garces zegt

    1 april 2014 om 08:18

    Hi! I would like to invite you to check out our site http://www.volrecepten.be . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to
    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.be/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram bloglovin' Twitter Pinterest Mail

Welkom!

Welkom op My Cup of Care!

Ken je mij nog niet? Ik ben Justine, 26 jaar en blog op mijn lifeblog 'My Cup Of Care' over alles dat het leven zo mooi maakt. Ik heb een ontzettend grote passie voor reizen. Zo heb ik al een jaar in Australië gewoond (2017/2018) en als cabin attendant bij KLM gewerkt (2019/2020). Helaas kwam toen COVID-19, maar ik zette het om in iets positiefs en startte mijn eigen bedrijf als opruim coach! Daarnaast ben ik dol op lekker eten, de zomer, films en series en foto’s maken.

Meer over mij of mijn blog weten?

Tap To Organize

Tap To Organize

Wist je dat ik naast My Cup Of Care nog een blog bijhoud? Op Tap To Organize blog ik over mijn werk als opruim coach en alles wat met opruimen en organizen te maken heeft.

Check mijn website hier!

Facebook

Facebook

Instagram

Op de hoogte blijven van nieuwe blogposts?

Voer je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog. Je krijgt enkel meldingen als er nieuwe blogposts verschijnen!

Translate

Copyright © 2013-2020 · Powered by My Cup of Care.

My Cup of Care maakt gebruik van cookies. Door op "ja" te klikken laat je weten dat je dit oké vindt. Cookies: wat, waarom en hoe? Dat lees je in de privacyverklaring. Ja Nee
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN