Toen ik ieniemienie was, vond ik het al heerlijk. Na uren zwoegen in de keuken, had je ‘s avonds een heerlijk avondmaal. Tegenwoordig kun je ze ook gewoon in de winkel vinden bij het pastaschap. Ik heb het over Gnocchi.
Het is mijn favoriet. Gnocchi is een pastasoort op basis van aardappelen. Een vrij machtige pasta dus. Gnocchi is meervoud van gnocco, wat klont betekent. Gnocchi betekent dus klonten en dat is niet zo raar, want dat zijn het eigenlijk ook. Gnocchi is vers natuurlijk het lekkerst, maar uit de winkel ook zeker niet verkeerd! Ik probeer dan ook graag hier en daar nieuwe recepten met Gnocchi uit. Ongeveer een jaartje geleden maakte ik dit recept voor het eerst met Jelko. Sindsdien ben ik verkocht!
Het is een super easy recept waarbij je ook niet heel veel nodig hebt. Je bent zo klaar met dit recept, maar wat je op tafel zet lijkt echt alsof je –zoals je bij verse Gnocchi- uren hebt staan koken. Houd je van pasta en wil je iets nieuws proberen? Of wil je een vegetarische pasta? Probeer dan dit recept.
Wat?
Gnocchi met groene groente
Hoeveel personen?
4 personen
Wat heb je nodig?
2 pakken Gnocchi di patate à 500gr
2 pakken groene stoomgroente (diepvries) à 300gr
150gr Boursin met kruiden en knoflook
150gr geraspte kaas
Hoe maak je dit?
Allereerst breng je water (in een pastapan) aan de kook. De oven kan vast voorverwarmd worden op ongeveer 200 graden. Als het water begint te koken, doe je de Gnocchi in de pan.
Tegelijkertijd zet je de eerste stoomgroente in de magnetron. Ongeveer 5,5 minuut. Maar check even de verpakking! Als de eerste klaar is, laat je die nog een minuut buiten de magnetron dicht(!) staan. De tweede kan erin.
Vervolgens zet je een wokpan op het vuur. Je gebruikt hiervoor een lage stand. In de pan leg je de Boursin, de gehele inhoud. Deze begint langzaam te smelten.
De Gnocchi zal ondertussen wel al klaar zijn. De Gnocchi is gaar wanneer deze begint de drijven. De drijvende stukjes kun je vast overscheppen naar de wokpan. Ook de groente die al klaar zijn, kunnen erin.
Als alles in de wokpan zit, roer je dit goed door. Alles moet bedekt zijn met de Boursin.
Heb je alles goed door geroerd? Dan kun je alles in een ovenschaal “gieten”. Vervolgens strooi je er de geraspte kaas overheen.
De ovenschaal zet je in de oven. Nu moet je een paar minuutjes wachten, tot dat de kaas helemaal gesmolten is en er een goudgelig laagje ontstaat. Het moet nét niet hard zijn, alleen een klein beetje knapperig.
En dan smullen maar! Dat was het al. Super easy dus. De Gnocchi is wel heel erg machtig dus ik zou er verder geen gerechten bij serveren.
Gaan jullie dit ook proberen?
Smakelijk!
Lots of love,
Justine
Geef een antwoord