Mijn persoonlijke lifeblog

  • Home
  • Over My Cup of Care
    • Over Justine
  • Categorieën
    • Personal
    • Lifestyle
    • Beauty
    • Fashion
    • Travel
  • The Bucketlist
  • Contact
    • Social media
    • Disclaimer & privacyverklaring
  • Gratis

Food: Appel- en perenflapjes

4 januari 2014 1 Reactie

 
Met nieuwjaar maakte ik heerlijke appel- en perenflappen. Dit super simpele recept wilde ik even delen, mocht je toevallig geen “ik ga niet meer snoepen”-voornemen hebben.

 
Wat heb je nodig?
– Deegbladen, afhankelijk van het aantal flappen dat je wilt maken, ik gebruik er 10.
– 2 appels
– 2 peren
– Kaneel
– Kristalsuiker
– Honing
– Rozijnen
– Amandelschaafsel
– één ei
 
En verder..
– 2 mixkommen
– Schilmesje
– Oven, bakplaat en bakpapier
– Kwastje
– Vork
 
Een hele waslijst, maar het is super easy! Allereerst de vullingen.
 
Het recept
De vulling – appelflap
Je schilt de appels en snijdt deze in kleine stukjes. Hoe kleiner, hoe fijner in dit geval, want dan gaat je flap beter dicht. De stukjes doe je in een kommetje. Als je beide appels in de kom hebt gedaan, geschild en gesneden. Dan doe je er suiker en kaneel bij. Dit doe je een beetje naar smaak. Je roert het door tot je het lekker genoeg vindt. Dan wat rozijntjes en de vulling van je appelflap is klaar.
 
 
De vulling – perenflap
Wederom schil je eerst de peer en snijdt je deze in kleine stukjes. Als je ze in de kom gedaan hebt, doe je er amandelschaafsel bij. Dan één goede eetlepel honing (of meer als je dat lekker vindt) en deze roer je door je mengsel. Hierdoor krijgen de peren een zoeter smaakje en zal je de peer straks nog beter terug proeven in je flap. Ik vind het een heerlijke combinatie.
 
 
De flappen maken
Of je nu een appelflap of perenflap maakt, dat maakt niet uit. Het principe is gelijk. Je neemt een vel bladerdeeg. Hier haal je het plastic vanaf, niet vergeten! Dan maak je in je hoofd een denkbeeldige lijn door het midden heen, diagonaal. Vanaf de lijn naar beneden vul je het op. Zorg ervoor dat je zeker één centimeter per rand over laat. (1)
 
 
Voor je aan de volgende stap begint, moet je je vingers licht nat maken. Je kunt nu de bovenste punt pakken en deze vouw je over de vulling heen. De randjes, dus waar de twee helften aan elkaar moeten plakken, maak je een beetje nat, zodat deze beter aan elkaar hechten.  Je hebt nu een driehoekje. (2)
 
Om ervoor te zorgen dat de vulling er niet uit gaat, neem je een vork. Hiermee duw je de randjes goed aan. Het geeft niet als het niet heel netjes gaat, als je de flappen gaat bakken, zie je hier niets meer van terug. (3)
 
Als finishing touch wil je natuurlijk de suikerlaag aan de bovenkant. Eerst klop je hiervoor een eitje. Alleen het eigeel is voldoende, maar qua smaak maakt het niet uit of je het hele ei gebruikt. Ik doe gewoon het eitje in een kommetje, roer ‘m goed door. Dan gebruik ik een kwastje om een beetje ei over de appel- of perenflap uit te smeren. Je hebt maar een klein beetje nodig hoor! Vervolgens bestrooi je de flap met suiker. (4)
 
 
Bakken
De oven zet je op ongeveer 200 graden aan. De flappen leg je op een bakplaat met bakpapier en je kan gaan bakken! Voor het mooiste resultaat leg je de bakplaat zo laag mogelijk in de oven, zo worden de flappen egaal van kleur. Ze zijn goed als ze een beetje gebruind en knapperig zijn. Dit was na ongeveer 10 tot 15 minuutjes. Laat ze even afkoelen en dan kun je beginnen met smullen.
 
 
Tip: Een lekkere variant is de Nutella-marshmallowflap. De vulling bestaat uit Nutella en kleine stukjes marshmallow. Hmmmmm.
 
Smakelijk!
 
Maak jij wel eens appelflappen of een variant daarop?
 
Lots of love,
Justine

Dit vind je misschien ook leuk..

  • Food: Brownie in de magnetronFood: Brownie in de magnetron
  • Food: Quick snackFood: Quick snack
  • Food: Milionairs shortbread (Beautylab)Food: Milionairs shortbread (Beautylab)
  • Food: Gnocchi uit de ovenFood: Gnocchi uit de oven
  • Food: nacho’sFood: nacho’s
  • FruityliciousFruitylicious

Categorie: Niet gecategoriseerd Tags: appelflap, food, my cup of care, perenflap, recept

Reacties

  1. emily zegt

    4 januari 2014 om 09:36

    Ik vond het een lekker hapje, echt een aanrader!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram bloglovin' Twitter Pinterest Mail

Welkom!

Welkom op My Cup of Care!
Ken je mij nog niet? Ik ben Justine, 27 jaar en blog op mijn lifeblog 'My Cup Of Care' over alles dat het leven zo mooi maakt. Ik heb een ontzettend grote passie voor reizen. Zo heb ik al een jaar in Australië gewoond (2017/2018) en als cabin attendant bij KLM gewerkt (2019/2020). Helaas kwam toen COVID-19, maar ik zette het om in iets positiefs en startte mijn eigen bedrijf als opruim coach! Gelukkig ben ik inmiddels weer terug in de lucht en vlieg ik de wereld rond. Daarnaast ben ik dol op lekker eten, de zomer, films en series en foto’s maken.
Meer over mij of mijn blog weten?

Tap To Organize

Tap To Organize

Wist je dat ik naast My Cup Of Care nog een blog bijhoud? Op Tap To Organize blog ik over mijn werk als opruim coach en alles wat met opruimen en organizen te maken heeft.

Check mijn website hier!

Facebook

Facebook

Instagram

Op de hoogte blijven van nieuwe blogposts?

Voer je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog. Je krijgt enkel meldingen als er nieuwe blogposts verschijnen!

Translate

Copyright © 2013-2020 · Powered by My Cup of Care.

My Cup of Care maakt gebruik van cookies. Door op "ja" te klikken laat je weten dat je dit oké vindt. Cookies: wat, waarom en hoe? Dat lees je in de privacyverklaring. Ja Nee
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN