Mode trend van 2023: statement damespakken

Het damespak: al jaren een echte modetrend. Ze zijn al lang niet meer alleen geschikt voor formele gelegenheden, want je kunt een damespak ook perfect casual stylen. Bijvoorbeeld door pak te combineren met sneakers en een losvallende top of door alleen de pantalon van het pak te dragen en deze te combineren met een t-shirt. 

Dé trend van 2023? Statement dames pakken in opvallende kleuren en prints. Van knalroze pakken (stiekem mijn favoriet!) tot prachtige pastelpinten en kleurrijke prints: het kan niet opvallend genoeg. Ik deel hier mijn 3 favoriete pakken van de webshop Mi Vida waarmee je echt een statement maakt!

Casual blazer kobalt blauw

1. Kobalt blauw damespak

Met een kobaltblauw pak dames haal je een super trendy damespak in huis. Het is nét even wat anders dan een standaard zwart of donkerblauw pak, maar is allesbehalve heftig. Combineer dit toffe kobalt blauw pak bijvoorbeeld met een witte top en witte sneakers eronder voor een casual look.

Casual blazer fuchsia

2. Fuchsia damespak

Ik noemde het al even in de introductie van dit blogartikel: roze vind ik te gek en is helemaal mijn kleur! Mijn halve kledingkast bestaat inmiddels uit items in die hippe, knalroze tint en zelfs mijn telefoonhoesje is inmiddels roze! 

Maar ook deze fuchsia kleur vind ik geweldig en staat denk ik mooi bij mijn redelijk lichte huid en donkere haar. 

Casual blazer Lila Casual blazer Lila

3. Lila damespak

Tot slot: dit lila damespak. Ook dit vind ik echt een ge-wel-di-ge kleur. Deze kleur kan iedereen toch hebben? Ik vind dit lila broekpak superleuk voor in de lente of op een bruiloft. Weer eens wat anders dan een standaard jurkje, wat mij betreft! Door zo’n pak te combineren met een paar mooie hakken of een chique slippertje, creëer je direct een wedding proof outfit.

Ik ben benieuwd: welk pak is jouw favoriet? En heb jij al zo’n statement dames pak in je kast hangen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Mi Vida.