Mijn persoonlijke lifeblog

  • Home
  • Over My Cup of Care
    • Over Justine
  • Categorieën
    • Personal
    • Lifestyle
    • Beauty
    • Fashion
    • Travel
  • The Bucketlist
  • Contact
    • Social media
    • Disclaimer & privacyverklaring
  • Gratis

Recept: homemade limoen taart

23 januari 2015 15 Reacties

lemon-pie-recept (3)

Zelden komt het voor dat ik een recept zie en het onmiddellijk ga maken. Toch wist naamgenootje Justine mij enthousiast te maken voor de lime pie. Ik herinner me nog goed dat ik die vroeger wel eens at en dat ik er dol op was. Ik probeerde het zelf te maken aan de hand van Justines recept en oh my.. delicious! Tijd om het recept ook met jullie te delen.

Ik heb het recept enigszins aangepast, deels naar smaak maar ook deels omdat we geen kleine vormpjes hadden. Ik maakte namelijk 1 grote taart, in plaats van 6 kleintjes zoals Justine dat doet op haar blog.

Bodem

  • 150 gr ongezouten roomboter
  • 240 gr koekjes, bijvoorbeeld digestive of kermis biscuit/zaanse kermis.

Vulling

  • 1 blik à 400 ml gecondenseerde melk
  • Sap van 6 limoenen
  • Zest (geraspte schil) van 2 limoenen
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 eieren

Topping

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker of een zakje vanillesuiker
  • Eventueel 1/2 limoen in schijfjes

lemon-pie-recept (2)

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verkruimel de koekjes door ze fijn te hakken in een hakmolen, met een vijzel of sla ze met een deegroller stuk (met een handdoek als ondergrond.
  • Smelt de boter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels en roer goed door.
  • Vul het taartblik/bodem met het koekjesmengsel en druk goed aan, ook tegen de randen, tot er een soort bodem onstaat. Handig is om dit met een grote lepel te doen.
  • Plaats de bodem in de oven en bak ‘m 10 minuten. Laat de bodem vervolgens helemaal afkoelen.
  • Zet nu je oven op 170 graden.
  • Rasp van twee limoenen de schil en pers vervolgens het sap van 6 limoenen uit.
  • Doe de gecondenseerde melk samen met de geraspte schil, limoensap en vanillesuiker in een kom en  roer alles goed door met een garde.
  • Doe in een apart kommetje de eieren en eidooiers. Roer deze tot een glad mengsel en voeg het daarna toe aan de andere kom.
  • Je roert het hele mengsel goed door en vervolgens laat je het beslag 15 minuten staan.
  • Vul de taartbodem met het mengsel en bak deze tussen 10 en 15 minuten af in de oven.
  • Als de taart wat steviger is (de vulling wordt ‘stijf’) dan laat je de taart vervolgens helemaal afkoelen.
  • Voor de finishing touch klop je de slagroom met (vanille)suiker en bedek je de taart met toefjes of volledig met slagroom, zoals ik heb gedaan.  Eventueel voor de versiering nog een schijfje limoen en je taart is ready!

Eet smakelijk!

lemon-pie-recept (1)

Persoonlijk vind ik de taart het lekkerst als ‘ie even in de koelkast heeft gestaan. Een uurtje is voldoende, maar hoe langer hoe beter. Het is wel écht een aanrader. Ik heb de taart in 1,5 week tijd gewoon al 2 keer gemaakt, want hij was zo snel op. Zelfs een paar vriendinnen vonden ‘m lekker en geloofden in eerste instantie niet dat ik ‘m had gemaakt. Echt zo super yummie issie!

Mocht je deze taart maken, stuur me dan een foto (justine@mycupofcare.nl) of mention mij dan, vind ik leuk. :)

Heb jij wel eens een limoen taart gegeten? Ga jij dit recept proberen?

Lots of love,
Justine

Follow me on Bloglovin’ – Twitter – Lookbook – Instagram – Pinterest – Facebook

Dit vind je misschien ook leuk..

  • Receptenmap update + recept Enchilada’sReceptenmap update + recept Enchilada’s
  • Food: Braziliaanse Brigadeiros receptFood: Braziliaanse Brigadeiros recept
  • Food: Appel- en perenflapjesFood: Appel- en perenflapjes
  • Food: Brownie in de magnetronFood: Brownie in de magnetron
  • Food: Quick snackFood: Quick snack
  • Food: Milionairs shortbread (Beautylab)Food: Milionairs shortbread (Beautylab)

Categorie: Food, Lifestyle Tags: eten & drinken, food, lemon pie, lime pie, limoen taart, recept

Reacties

  1. Suze zegt

    23 januari 2015 om 09:40

    Dit ziet er zooo lekker uit!! Jumm :)
    Suze heeft onlangs geblogt..Donkergrijze nagellak van de Hema

    Beantwoorden
  2. Laura zegt

    23 januari 2015 om 10:10

    Mmm dat ziet er heel lekker uit:)

    xx Laura
    Laura heeft onlangs geblogt..Instaweekly: the beauty of NYC

    Beantwoorden
  3. Dionne zegt

    23 januari 2015 om 10:16

    Hmmm! Hij lijkt mij erg lekker!
    Dionne heeft onlangs geblogt..STEM OP MIJ | The Entre Deux Fashion Blog Battle

    Beantwoorden
  4. Marloes zegt

    23 januari 2015 om 10:37

    Oeh yum! Dit ziet er heerlijk uit zeg!
    Marloes heeft onlangs geblogt..3x Outfit inspiratie met Adidas Stan Smith

    Beantwoorden
  5. alexa zegt

    23 januari 2015 om 11:03

    ziet er heerlijk uit, lijkt me lekker om eens te maken!
    alexa heeft onlangs geblogt..Ik werd bedrogen

    Beantwoorden
  6. Beau zegt

    23 januari 2015 om 12:02

    Ziet er heerlijk uit!
    Beau heeft onlangs geblogt..Inspiratie: Positiviteit behouden in 2015

    Beantwoorden
  7. Svenja zegt

    23 januari 2015 om 12:28

    Wauw Justine, die taart ziet er echt onwijs lekker uit <3 Lijkt mij een lekkere frisse taart! Het water loopt mij al in de mond <3
    Svenja heeft onlangs geblogt..De Tuinen Jojoba-olie & Vitamine E huidolie

    Beantwoorden
  8. Kim zegt

    23 januari 2015 om 13:51

    Wat een handig recept zo vlak voor het weekend! Ik heb echt al tijden geen taart gemaakt. Dat wordt tijd :)
    Kim heeft onlangs geblogt..Food| Roo’bar superfoods

    Beantwoorden
    • Justine zegt

      25 januari 2015 om 15:40

      Inderdaad, dat wordt tijd haha! Deze is echt mega lekker en helemaal niet moeilijk, dus zeker het proberen waard :)

      Beantwoorden
  9. Manon zegt

    23 januari 2015 om 14:44

    ahh wat doe je me aan? Dit lijkt me echt goddelijk haha :)
    Manon heeft onlangs geblogt..Fashion Friday: Shoplog Primark januari 2015

    Beantwoorden
  10. shavida zegt

    23 januari 2015 om 16:28

    Ohhh heerlijk zeg… ga deze zeker uitproberen…..
    shavida heeft onlangs geblogt..Help Animalaidfoundation

    Beantwoorden
  11. Sophie zegt

    23 januari 2015 om 20:12

    Oh dit klinkt echt al enorm lekker!
    Sophie heeft onlangs geblogt..Studeren? Hoe dan!? (en hoe niet!)

    Beantwoorden
  12. Florence zegt

    24 januari 2015 om 11:13

    Dit ziet er echt erg lekker uit <3
    Florence heeft onlangs geblogt..Vlog – avant-première in Brussel

    Beantwoorden
  13. Joyce zegt

    24 januari 2015 om 12:33

    Ohhh, lijkt me heel erg lekker dit!
    Joyce heeft onlangs geblogt..Review: 2x Aussie 3 Minute Miracle

    Beantwoorden
  14. Emily zegt

    24 januari 2015 om 14:59

    hij was erg lekker jus!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram bloglovin' Twitter Pinterest Mail

Welkom!

Welkom op My Cup of Care!
Ken je mij nog niet? Ik ben Justine, 27 jaar en blog op mijn lifeblog 'My Cup Of Care' over alles dat het leven zo mooi maakt. Ik heb een ontzettend grote passie voor reizen. Zo heb ik al een jaar in Australië gewoond (2017/2018) en als cabin attendant bij KLM gewerkt (2019/2020). Helaas kwam toen COVID-19, maar ik zette het om in iets positiefs en startte mijn eigen bedrijf als opruim coach! Gelukkig ben ik inmiddels weer terug in de lucht en vlieg ik de wereld rond. Daarnaast ben ik dol op lekker eten, de zomer, films en series en foto’s maken.
Meer over mij of mijn blog weten?

Tap To Organize

Tap To Organize

Wist je dat ik naast My Cup Of Care nog een blog bijhoud? Op Tap To Organize blog ik over mijn werk als opruim coach en alles wat met opruimen en organizen te maken heeft.

Check mijn website hier!

Facebook

Facebook

Instagram

Op de hoogte blijven van nieuwe blogposts?

Voer je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog. Je krijgt enkel meldingen als er nieuwe blogposts verschijnen!

Translate

Copyright © 2013-2020 · Powered by My Cup of Care.

My Cup of Care maakt gebruik van cookies. Door op "ja" te klikken laat je weten dat je dit oké vindt. Cookies: wat, waarom en hoe? Dat lees je in de privacyverklaring. Ja Nee
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN