Mijn persoonlijke lifeblog

  • Home
  • Over My Cup of Care
    • Over Justine
  • Categorieën
    • Personal
    • Lifestyle
    • Beauty
    • Fashion
    • Travel
  • The Bucketlist
  • Contact
    • Social media
    • Disclaimer & privacyverklaring
  • Gratis

UPDATED: enchiladas met guacamole à la Jus

10 maart 2017 3 Reacties

enchiladas Dit recept staat eigenlijk al heel lang online op mijn blog en ik heb het al heel vaak naar vrienden doorgestuurd. Inmiddels heb ik het al wat naar smaak aangepast hier en daar dus ik dacht ik gooi de updated version online! Dus iedereen: hup naar de supermarkt en lekker enchiladas maken vanavond!

Dit recept is op basis van 2 personen.

Voor de enchilada’s heb je nodig:

  • 3 kipfilets
  • Bosui (ongeveer 3)
  • 150 gram Boursin
  • 3 eetlepels melk
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 eetlepels kookroom
  • Knoflookpoeder of verse knoflook
  • Een pak tortilla wraps (normale grootte)
  • 1 zakje geraspte kaas
  • Peper en zout

En daarnaast: een grote ovenschaal, 2 beslagkommen en 1 diepe (soep)pan.

Voor de guacamole heb je nodig:

  • 2 avocado’s
  • Klein bakje crème fraîche
  • 1 rode ui
  • Limoensap uit een flesje of 1 limoen
  • Peper en zout

Hoe maak je de enchiladas?
1. Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de kip. Zodra het water kookt, voeg je de kip toe en kook je deze voor ongeveer 10 minuten. Haal na ongeveer 10 minuten de kip uit het water, snijd deze door en kijk of de kip gaar is. Je kookt de kip tot deze helemaal gaar is en dan ga je verder met stap 5.
2. Terwijl de kip kookt, ga je vast de twee mengsels maken. In een redelijk grote beslagkom meng je de roomkaas (Boursin) met de melk. Snijd vervolgens de bosui in kleine stukjes en meng deze erdoorheen. In deze beslagkom komt straks ook de kip.
3. Meng in een ander bakje of beslagkom de crème fraîche met de kookroom, knoflook(poeder) en een snufje zout en peper.
4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
5. Als de kip gaar is, ga je er ‘pulled chicken’ van maken. De kipfilets pluk je in kleine stukjes met twee vorken. (denk hierbij aan bijvoorbeeld de stukjes kip die ook in kippensoep zit, snap je wat ik bedoel?)
6. Meng de kipstukjes door het roomkaas/bosui mengsel en schep het goed door elkaar.
7. Nu ga je de wraps vullen. Op 2/3e van de wrap beleg je een strook met het kipmengsel en dan rol je deze op.
8. Leg de gevulde wraps naast elkaar in een ovenschaal, prik er met en vork of satéprikker een aantal gaatjes in en schep vervolgens het crème fraîche mengsel over de wraps.
9. Strooi er geraspte kaas overheen en dan kan de schaal in de oven. De enchilada’s gaan voor ongeveer 20 minuten in de oven. De kaas moet goud bruin en licht knapperig zijn!

Hoe maak je de bijpassende guacamole?
1. Lepel de avocado’s uit, doe ze in een kommetje en prak ze fijn.
2. Doe er een schepje crème fraîche bij.
3. Snijd een rode ui fijn in kleine stukjes en doe ongeveer 1/3e tot de helft van de ui (afhankelijk van de grootte van de ui) in de kom.
4. Giet er wat limoensap overheen. Als je verse limoen gebruikt heb je aan een halve tot een hele limoen wel genoeg, maar limoensap uit een flesje kan ook prima.
5. Wat peper en zout erbij naar smaak en roer alles goed door.

De guacamole moet smeuig en lichtfris (dus niet te veel limoen of ui!) zijn, dan issie goed. Serveer de enchilada’s met een beetje guacamole en smullen maar!

Hoewel de enchiladas door de room wat slap worden en ze dus wel eens willen breken als je ze opschept, zijn ze suuuuper lekker. Ik heb ze meerdere keren gemaakt voor anderen en iedereen is er fan van. Nog niemand gehad die ze niet lekker vond! Check hier My Life In Photos waarin ik enchiladas heb gemaakt: februari 2017 #1, december 2016 #3 en hier ook: maart 2016 #3.

Heb jij wel eens enchiladas gemaakt?

Lots of love,
Justine

Follow me on Bloglovin’ – Twitter – Instagram – Pinterest – Facebook

Dit vind je misschien ook leuk..

  • Mega lekkere pasta met zalmMega lekkere pasta met zalm
  • Food: Braziliaanse Brigadeiros receptFood: Braziliaanse Brigadeiros recept
  • My life in photos – februari 2017 #1My life in photos – februari 2017 #1
  • Recept: homemade limoen taartRecept: homemade limoen taart
  • 10 food confessions tag10 food confessions tag
  • Happy list #9 – perfect etentje, reisplannen & kerstsferenHappy list #9 – perfect etentje, reisplannen & kerstsferen

Categorie: Food Tags: enchilada's, kip, mexicaans, recept, room, wraps

Reacties

  1. Malou | Blonde Blossom zegt

    10 maart 2017 om 13:51

    Ik heb ze nog nooit gemaakt maar man wat klinken die lekker! Even onthouden dit. Malou x
    Malou | Blonde Blossom heeft onlangs geblogt..By Bjor | Mix ’n match met mijn maantjesoorbellen

    Beantwoorden
  2. Manon zegt

    10 maart 2017 om 17:13

    Dit klinkt erg lekker!
    Manon heeft onlangs geblogt..Essence Nagellak – Royal Blue

    Beantwoorden
  3. Suzanne zegt

    11 maart 2017 om 07:58

    Klinkt erg lekker!
    Suzanne heeft onlangs geblogt..Mijn eerste twee chokers!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter aan Malou | Blonde Blossom Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram bloglovin' Twitter Pinterest Mail

Welkom!

Welkom op My Cup of Care!

Ken je mij nog niet? Ik ben Justine, 26 jaar en blog op mijn lifeblog 'My Cup Of Care' over alles dat het leven zo mooi maakt. Ik heb een ontzettend grote passie voor reizen. Zo heb ik al een jaar in Australië gewoond (2017/2018) en als cabin attendant bij KLM gewerkt (2019/2020). Helaas kwam toen COVID-19, maar ik zette het om in iets positiefs en startte mijn eigen bedrijf als opruim coach! Daarnaast ben ik dol op lekker eten, de zomer, films en series en foto’s maken.

Meer over mij of mijn blog weten?

Tap To Organize

Tap To Organize

Wist je dat ik naast My Cup Of Care nog een blog bijhoud? Op Tap To Organize blog ik over mijn werk als opruim coach en alles wat met opruimen en organizen te maken heeft.

Check mijn website hier!

Facebook

Facebook

Instagram

Op de hoogte blijven van nieuwe blogposts?

Voer je e-mailadres in om je te abonneren op mijn blog. Je krijgt enkel meldingen als er nieuwe blogposts verschijnen!

Translate

Copyright © 2013-2020 · Powered by My Cup of Care.

My Cup of Care maakt gebruik van cookies. Door op "ja" te klikken laat je weten dat je dit oké vindt. Cookies: wat, waarom en hoe? Dat lees je in de privacyverklaring. Ja Nee
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN