Dit recept staat eigenlijk al heel lang online op mijn blog en ik heb het al heel vaak naar vrienden doorgestuurd. Inmiddels heb ik het al wat naar smaak aangepast hier en daar dus ik dacht ik gooi de updated version online! Dus iedereen: hup naar de supermarkt en lekker enchiladas maken vanavond!
Dit recept is op basis van 2 personen.
Voor de enchilada’s heb je nodig:
- 3 kipfilets
- Bosui (ongeveer 3)
- 150 gram Boursin
- 3 eetlepels melk
- 125 ml crème fraîche
- 4 eetlepels kookroom
- Knoflookpoeder of verse knoflook
- Een pak tortilla wraps (normale grootte)
- 1 zakje geraspte kaas
- Peper en zout
En daarnaast: een grote ovenschaal, 2 beslagkommen en 1 diepe (soep)pan.
Voor de guacamole heb je nodig:
- 2 avocado’s
- Klein bakje crème fraîche
- 1 rode ui
- Limoensap uit een flesje of 1 limoen
- Peper en zout
Hoe maak je de enchiladas?
1. Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de kip. Zodra het water kookt, voeg je de kip toe en kook je deze voor ongeveer 10 minuten. Haal na ongeveer 10 minuten de kip uit het water, snijd deze door en kijk of de kip gaar is. Je kookt de kip tot deze helemaal gaar is en dan ga je verder met stap 5.
2. Terwijl de kip kookt, ga je vast de twee mengsels maken. In een redelijk grote beslagkom meng je de roomkaas (Boursin) met de melk. Snijd vervolgens de bosui in kleine stukjes en meng deze erdoorheen. In deze beslagkom komt straks ook de kip.
3. Meng in een ander bakje of beslagkom de crème fraîche met de kookroom, knoflook(poeder) en een snufje zout en peper.
4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
5. Als de kip gaar is, ga je er ‘pulled chicken’ van maken. De kipfilets pluk je in kleine stukjes met twee vorken. (denk hierbij aan bijvoorbeeld de stukjes kip die ook in kippensoep zit, snap je wat ik bedoel?)
6. Meng de kipstukjes door het roomkaas/bosui mengsel en schep het goed door elkaar.
7. Nu ga je de wraps vullen. Op 2/3e van de wrap beleg je een strook met het kipmengsel en dan rol je deze op.
8. Leg de gevulde wraps naast elkaar in een ovenschaal, prik er met en vork of satéprikker een aantal gaatjes in en schep vervolgens het crème fraîche mengsel over de wraps.
9. Strooi er geraspte kaas overheen en dan kan de schaal in de oven. De enchilada’s gaan voor ongeveer 20 minuten in de oven. De kaas moet goud bruin en licht knapperig zijn!
Hoe maak je de bijpassende guacamole?
1. Lepel de avocado’s uit, doe ze in een kommetje en prak ze fijn.
2. Doe er een schepje crème fraîche bij.
3. Snijd een rode ui fijn in kleine stukjes en doe ongeveer 1/3e tot de helft van de ui (afhankelijk van de grootte van de ui) in de kom.
4. Giet er wat limoensap overheen. Als je verse limoen gebruikt heb je aan een halve tot een hele limoen wel genoeg, maar limoensap uit een flesje kan ook prima.
5. Wat peper en zout erbij naar smaak en roer alles goed door.
De guacamole moet smeuig en lichtfris (dus niet te veel limoen of ui!) zijn, dan issie goed. Serveer de enchilada’s met een beetje guacamole en smullen maar!
Hoewel de enchiladas door de room wat slap worden en ze dus wel eens willen breken als je ze opschept, zijn ze suuuuper lekker. Ik heb ze meerdere keren gemaakt voor anderen en iedereen is er fan van. Nog niemand gehad die ze niet lekker vond! Check hier My Life In Photos waarin ik enchiladas heb gemaakt: februari 2017 #1, december 2016 #3 en hier ook: maart 2016 #3.
Heb jij wel eens enchiladas gemaakt?
Lots of love,
Justine
Follow me on Bloglovin’ – Twitter – Instagram – Pinterest – Facebook
Ik heb ze nog nooit gemaakt maar man wat klinken die lekker! Even onthouden dit. Malou x
Malou | Blonde Blossom heeft onlangs geblogt..By Bjor | Mix ’n match met mijn maantjesoorbellen
Dit klinkt erg lekker!
Manon heeft onlangs geblogt..Essence Nagellak – Royal Blue
Klinkt erg lekker!
Suzanne heeft onlangs geblogt..Mijn eerste twee chokers!