5 haarproducten & tools waar ik niet meer zonder kan

Als je haar maar goed zit, is nog nét niet mijn levensmotto, maar eerlijk is eerlijk: als mijn haar er glanzend, gezond, perfect gestyled en volumineus uitziet, voel ik me die dag toch nét iets lekkerder! 

Door de jaren heen heb ik flink wat haarstylingtools en haarverzorgingsproducten uitgeprobeerd om mijn haar te verzorgen en mooi in model te brengen. Mijn 5 favoriete tools & producten deel ik met je in deze blog!

1. Föhnborstel

Als ik al mijn haarstylingtools weg zou moeten doen en nog maar één tool mocht bewaren, dan zou ik kiezen voor de roterende föhnborstel. Hiermee creëer ik in een handomdraai een mooie slag/krullen en lekker veel volume in mijn haar. Door de jaren heen heb ik best wat verschillende tools uitgetest voor mijn website De Beste Haartools en mijn 3 favoriete föhnborstels zijn:

  • Remington Keratin Protect Föhnborstel (roterend)
  • BaByliss Big Hair Luxe Föhnborstel (roterend)
  • Het föhnborstel opzetstuk van de MAE Airstyler (niet roterend)

 

 

2. NIVEA Volume spray

Ik gebruik weinig styling producten, maar een product wat ik altijd na het wassen van mijn haar gebruik is de NIVEA Root Lifting spray. Deze breng ik aan op mijn haarwortels, ik woel het geheel even door en droog het daarna met een föhn. Mijn haar blijft een dag of 3 mooi volume houden, totdat ik het weer moet wassen. Deze volume spray is lekker betaalbaar en gaat superlang mee. Aanrader!

3. BioSilk Silk Therapy Heat Protector

Ik gebruik bijna dagelijks een föhn, föhnborstel of andere haarstylingtool, dus mijn haar goed beschermen tegen de hitte is belangrijk. Ik gebruik hiervoor graag de BioSilk Silk Therapy Heat Protector. Een wat prijzigere heat protector, maar wel eentje die goed werkt en je haar niet vet of zwaar maakt.

4. Mijn haar 2x wassen met shampoo

Oké, dit is niet direct een tip omtrent een tool of product, maar wel een tip om je haar beter te verzorgen. Sinds ik mijn haar 2x was per wasbeurt, kan ik die volgende wasbeurt 1 tot 2 dagen uitstellen. Hoe fijn is dat! Ik was mijn haar eerst met een klein beetje shampoo, masseer mijn hoofdhuid grondig en spoel dan alles uit. Vervolgens was ik het nog een keer met shampoo. Mijn haal voelt echt veel schoner aan en blijft ook langer schoon. Het wordt nu pas na een dag of 3/4 echt vet, terwijl ik mijn haar voor die tijd elke dag moest wassen.

Ik kies altijd voor een shampoo zonder parabenen, sulfaten en andere schadelijke ingrediënten voor je haar. Tip: check op de site IsItCG of een shampoo goed is voor je haar en hoofdhuid en geen schadelijke ingrediënten bevat.

5. Leave-in conditioner

Mijn haar wordt snel droog en ik heb snel last van gespleten haarpunten. Sinds ik leave-in conditioner gebruik (die ook weer voldoet aan de “eisen” van de CG-methode die ik hierboven met je deelde) voelt mijn haar veel gezonder aan en ziet het er minder droog uit. Ik gebruik op dit moment deze betaalbare leave-in conditioner van Cantu, aanrader!