5 tips voor Málaga

Málaga is mijn favoriete Spaanse stad. En misschien zelfs wel één van mijn favoriete Europese steden? Ik ben er inmiddels al 3x voor langere tijd geweest en vind het een heerlijke stad voor een lang weekend weg of een workation, zoals ik zelf nu een paar keer heb gedaan. In Málaga schijnt (bijna!) altijd de zon, de stad is niet mega groot en bijna alles is lopend of met de fiets te doen, er is heerlijk eten, het is betaalbaar, een gezellige stad en er is een heerlijk strand. Ben je al verkocht? 😉

Ik deel 5 leuke dingen om te doen in Málaga.

  1. Bezoek het Picasso Museum Het Picasso Museum is een absolute must-see in Málaga. Als je net als ik geïnteresseerd bent in kunst, zul je hier zeker van genieten. Málaga is de geboorteplaats van Pablo Picasso, en het museum herbergt een uitgebreide collectie van zijn schilderijen, tekeningen, sculpturen en meer.

  2. Verken het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro Een andere geweldige ervaring is het verkennen van het Alcazaba en het Castillo de Gibralfaro. Deze historische Moorse vestingwerken bieden niet alleen een fascinerend inzicht in de geschiedenis van de regio, maar ook adembenemende uitzichten over de stad Málaga.

  3. Wandel door het historische centrum Het historische centrum van Málaga, ook bekend als de “Casco Antiguo”, is absoluut charmant. Ik raad aan om hier wat tijd door te brengen met wandelen door de sfeervolle straatjes, het bewonderen van de architectuur en het ontdekken van gezellige pleinen en lokale winkeltjes.

  4. Geniet van de lokale gastronomie Een reis naar Málaga zou niet compleet zijn zonder te genieten van de heerlijke lokale gastronomie. Probeer zeker enkele typische gerechten zoals “pescaíto frito” (gefrituurde vis) en “gazpacho” (koude tomatensoep). En vergeet niet de zoete wijn uit de regio te proeven, bekend als “Málaga Virgen”.

  5. Ontspan op het strand Last but not least, ontspan op een van de prachtige stranden van Málaga. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen in de zee of gewoon wilt genieten van de sfeer, de stranden van Málaga bieden voor elk wat wils. Een persoonlijke favoriet van mij is Playa de la Malagueta, op korte loopafstand van het stadscentrum.

Ben jij al eens in Málaga geweest? Wat vind jij het leukst om te doen in deze stad?